alterwood terrasplanken extreem hoge kwaliteit

logo millboard alterwood terrasplanken

De Millboard planken van AlterWood hebben de look & feel van echt hout, maar dankzij de unieke eigenschappen ondervinden de planken geen last van weersinvloeden en zullen ze -in tegenstelling tot echt hout- niet vervormen, verkleuren, schimmelen en rotten. Daarmee zijn de planken hét perfecte alternatief voor hout bij diverse buitentoepassingen zoals buitenvloeren en gevels: het initiële ontwerp blijft jarenlang erg mooi. Millboard planken kennen een lange levensduur, zijn makkelijk te monteren, worden duurzaam geproduceerd.

Slowclub adviseert bij je aankoop en installeert indien gewenst uiteraard!

 

Natuurgetrouw

Millboard planken zijn exacte, met de hand gevormde kopieën van houten planken in grove en fijnere structuur. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De planken worden voorzien van een wassing, die als het ware in de houtnerfstructuur ‘kruipt’. Omdat dit handmatig gebeurt, is elke plank uniek. Door de kleurschakeringen en de houtnerf ogen de planken verrassend natuurgetrouw en zijn ze niet van echt hout te onderscheiden.

Sterk en licht

De kern van de Millboard plank bestaat uit een combinatie van kunststof en polyurethaan, verstevigd met glasvezel. De unieke gesloten ‘cellulaire’ interne structuur zorgt dat de plank licht én sterk is.

De massieve planken zullen niet kromtrekken, rotten of insecten en ongedierte herbergen. Naast de sterke kern maakt ook de bijzondere zelfherstellende toplaag de Millboard plank zo uniek. Deze Lastane™ toplaag is bestand tegen krassen en vlekken en is speciaal ontwikkeld voor de veeleisende buitenomgeving.

Veilig

Millboard is houtvrij en niet-poreus. Door de niet-poreuze veerkrachtige Lastane™ toplaag kunnen algen zich niet afzetten. Het materiaal is van zichzelf erg stroef en scoort hoog op antislip niveau. Onderzoeken wijzen uit dat, zowel op een droge als natte vloer, een antislipwaarde van R12 wordt behaald. Vooral bij toepassingen rondom zwembaden, jacuzzi’s en bij waterpartijen, maar ook bij nat weer is dat een enorm voordeel. De rubber toplaag zorgt er ook voor dat de speciaal ontwikkelde schroeven niet zichtbaar zijn, het zogenaamde ‘lost head’ effect. Wel zo veilig als je op blote voeten loopt!

Makkelijk te verwerken

Millboard planken zijn -net als echte houten planken- prima te verwerken en dankzij de extreem lage uitzettingscoëfficiënt volstaat een verwijding van slechts 2 mm op de kopse kanten. Ook is het mogelijk om de planken op de hoeken in verstek te zagen en te verlijmen. Door de kopse kant van de gezaagde plank te kleuren met de juiste bijpassende kleur verf, is deze weer als origineel.

Duurzaam en onderhoudsvrij

In het productieproces bij Millboard wordt gebruik gemaakt van gerecyclede vulstoffen en van zogenaamde biopolymeren (gewonnen uit suikerriet of maïs). Er wordt dus geen olie gebruikt om de kunststoffen te maken. Dit verklaart ook de uiterst lage CO2-voetafdruk van slechts 1,31 kg CO2 per m2. Naast de duurzame productie zegt de kwaliteit van het product ook iets over de duurzaamheid: door de UV- en weerbestendige toplaag, hoef je deze niet te onderhouden. In 25 jaar tijd is er geen verkleuring met het blote oog waarneembaar. De kleur blijft behouden zonder deze regelmatig te hoeven schuren, beitsen en lakken.

Door al deze positieve eigenschappen, de natuurgetrouwe uitstraling en de veelzijdigheid van het materiaal, ontstaat een onderhoudsvrije en duurzame oplossing waar jarenlang niet naar omgekeken hoeft te worden. Zo profiteer je van de natuurlijke schoonheid met hoge prestaties én 25 jaar garantie.

 

 

 

  • Vlonderplank ANTIQUE OAK
    Vlonderplank ANTIQUE OAK

    Antique OakEnhanced Grain is een strakke en moderne plank met een eigentijdse uitstraling. De houtnerf bij Antique Oak heeft een fijne structuur en de warme donkere tinten bootsen de tonen van tropisch hardhout na.

    Afmetingen:…

    € 147,00
© 2015 - 2024 SlowClub | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel